Mieszadło homogenizujące jest kluczowym elementem systemu produkcji majonezu. Jego zadaniem jest zapewnienie dokładnego wymieszania i jednorodności składników, a przede wszystkim stworzenie kremowej, gładkiej konsystencji bez grudek i rozwarstwień.
Produkcja i dostawa 3 przejezdnych mieszalników o pojemnościach V=100L.
Mieszalniki zostały wyposażone w:
Ponadto zaprojektowaliśmy i wykonaliśmy sterowanie mieszalników.
Mieszadło homogenizujące jest kluczowym elementem systemu produkcji majonezu. Jego zadaniem jest zapewnienie dokładnego wymieszania i jednorodności składników, a przede wszystkim stworzenie kremowej, gładkiej konsystencji bez grudek i rozwarstwień.
Inwestując w mieszalnik homogenizujący należy wziąć pod uwagę kilka czynników. Pierwszym czynnikiem jest rodzaj mieszadła, kolejnymi zastosowanie, wykonanie, koszt.
Celem procesu mieszania zwykle jest otrzymanie jednorodnego roztworu, emulsji lub zawiesiny, ale równie dobrze może być on nastawiony na intensyfikację procesów wymiany ciepła lub masy. Na jakość tego procesu oraz finalny efekt wpływa wiele czynników. Niektóre z nich można swobodnie regulować, z kolei inne poddają się modyfikacji jedynie w ograniczonym stopniu. Do tych drugich zaliczają […]